Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu achitarea taxei de participare în concurs, despre regulamentul de desfăşurare al concursului.

 

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

 1. Campionatul Local de Darts este o competiţie organizată exclusiv de C.S. DARTS Mioveni și se desfăşoară în sistem piramidă simplă , iar participarea va fi de tip OPEN.
 2. Campionatul Local de Darts , se desfăşoară pe parcursul a 12 (doisprezece) etape , data de desfășurare a fiecărei etape urmând a fi anunțată cel puțin cu 5 (cinci) zile înainte , prin intermediul site-ului www.dartsclubmioveni.ro sau cu ajutorul mass-media.
 3. Cu aceeași ocazie , se va anunța ora de începere și locul unde urmează să aibă loc etapa respectivă.
 4. Dacă după începerea concursului un jucător nu se prezintă în maxim 5 (cinci) minute la bordul unde urmează să se desfășoare jocul , acesta va pierde jocul și nu va primi puncte pentru participare chiar dacă și-a achitat taxa de participare.
 5. Toate jocurile în afara FINALEI se va desfăşura în sistemul primul la 4(patru) jocuri , FINALA urmând a se desfăşura în sistem primul la 5(cinci) jocuri. Dacă nu se specifică în alt mod , jocurile vor începe de la 501p și se vor termina cu închidere în dublă.
 6. Racoveanu Daniel și Dedea Mihai sunt desemnați – capi de serie – și vor participa la jocurile Campionatului Local de Darts pornind cu un handicap de 100p astfel că orice jucător cu care vor juca și care nu are statut de „începător”, vor începe leg-ul de la 401p.
 7. În jocurile dintre Daniel Racoveanu și Mihai Dedea ambii vor începe de la 501p numai că Daniel Racoveanu pentru a câștiga jocul va trebui să învingă în 7 leg-uri , iar Mihai Dedea pentru a câștiga jocul va trebui să învingă în 5 leg-uri.
 8. Începători” vor fi considerați noii participanți la Campionatul Local de Darts , persoane care nu au mai participat la nici o competiție organizată de C.S. DARTS Mioveni și cei care nu au participat la un nr. de 10 etape în edițiile anterioare. Aceștia vor avea calitatea de începător doar până la participarea la 10 etape. Începătorii vor începe jocurile în primele 6(șase) etape de participare de la 351p indiferent cu cine vor juca , următoarele 4 (patru) etape numărul de puncte de începere va crește la 401p după care vor pierde calitatea de începător. Cu ocazia jocurilor împotriva capilor de serie , „începători” , în primele șase etape de participare , vor începe jocul de la 301p , iar după cele șase etape de la 351p. În cazul în care doi începători se vor întâlni în meci direct , pe toată durata participării la ediția în curs , vor începe jocul de la 301p , iar numărul aruncărilor va fi limitat la 10.
 9. Jucătorii care participă la Campionatul Local de Darts , competiţie organizată de C.S. DARTS Mioveni vor lua la cunoștiință și se vor supune regulilor stabilite de organizatori , indiferent dacă acestea se modifică de la o etapă la alta. Singura condiţie pe care trebuie să o respecte organizatorul este aducerea la cunoştinţă participanţilor regulile de desfăşurare înainte de începerea etapei , astfel încât jucătorii să le cunoască înainte de înscriererea în etapa respectivă.
 10. Întocmirea clasamentelor și afişarea la fiecare etapă a acestora va fi efectuată de Spânu Costin Laurențiu , iar postarea pe site-ul clubului va fi efectuată de Cîrstea Doru.
 11. Taxa de participare este de 15 lei/etapă/jucător.
 12. Punctajul acordat jucătorilor :

 

Loc

Punctaj

1

15 p.

2

11 p.

3 şi 4

9 p.

5-8

7 p.

9-16

5 p.

17-32

3 p.

33…

1 p.

 

Premierea se va organiza în prezenţa mass-media şi a sponsorilor competiţiei , iar aceasta va avea loc în cadru ultimei etape a concursului sau după terminarea competiției la o dată stabilită în cadrul ultimei etape.

Fondul de premiere va fi de 2200 (două mii două sute) lei.

Se vor premia primele 8 locuri ale clasamentului general , după cum urmează :

 1. Locul I – TROFEU + Diplomă + premiu în bani (600 lei)
 2. Locul II – Diplomă + premiu în bani (400 lei)
 3. Locul III – Diplomă + premiu în bani (300 lei)
 4. Locul IV – Diplomă + premiu în bani (200 lei)
 5. Locul V – premiu în bani (100 lei)
 6. Locul VI – premiu în bani (100 lei)
 7. Locul VII – premiu în bani (100 lei)
 8. Locul VIII – premiu în bani (100 lei)

Totodată se vor mai premia :

 • cele mai multe 180`s , (100 lei)
 • cea mai mare închidere (H.F.) , (100 lei)
 • cel mai bun începător , (100 lei)

Premiile cumulate de un jucător nu vor putea depăşi suma de 600 lei. Adică locul I nu poate beneficia de premiile acordate pentru cele mai multe 180`s şi/sau pentru cea mai mare închidere întrucât totalul sumei va fi de 700 , rspectiv 800 lei şi trebuie impozitate cu suma de 112 , respectiv 128 lei. Astfel că , în cazul în care ocupantul locului I se va clasa pe prima poziţie şi la una sau ambele categorii de premiere : 180`S şi HF , premiul pentru respectiva categorie va fi acordat următorului clasat.

Departajarea jucătorilor în caz de egalitate se va face după rezultatul din meciul direct , iar în cazul în care cei doi nu s-au întâlnit se va juca un meci de baraj pentru departajare (primul la 3 leg-uri)

 

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu