Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu participarea la prima etapă a concursului , despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

 

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

 1. Campionatul Local de Darts este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni și se desfăşoară în sistemul grupe de maxim 8 jucători , în cadrul grupelor formate componenții grupei jucând fiecare cu fiecare.
 2. Nu există taxa de participare , însă fiecare jucător este obligat să facă dovada plății cotizației lunare către club.
 3. Participarea va fi de tip OPEN , cu precizarea că orice persoană care dorește să participe la Campionatul Local de Darts și nu a mai participat la nici un concurs organizat de C.S. DARTS Mioveni va fi denumit începător.
 4. Un începător va fi scutit de plata taxei lunare pentru primele două etape după care , pentru restul etapelor , dacă dorește să participe în continuare , este obligat să se legitimeze în cadrul CS Darts Mioveni.
 5. Campionatul Local de Darts , va începe în luna septembrie 2014 și se va termina în luna mai 2015 , data , ora de începere și locul de desfășurare a etapelor , vor fi anunțate de către conducerea CS Darts Mioveni cu cel puțin cu 5 (cinci) zile înainte de începere și vor fi aduse la cunoștiința participanților prin intermediul site-ului www.dartsclubmioveni.ro și pe pagina de facebook.
 6. În cazul în care nu se va anunța locul de desfășurare a unei etape , aeasta se va organiza și desfășura în sediul clubului în Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.
 7.  Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în cadrul unei etape :
 8. În funcție de numărul de jucători înscriși la începutul fiecăriei etape , se vor alcătui 1 , 2 sau 3 grupe, acestea formându-se prin tragere la sorți cu 10 minute înainte de începerea jocurilor.
 9. În cadrul unei grupe alcătuite , fiecare jucător va juca câte un meci format din 4(patru) leg-uri împotriva fiecărui jucător din grupă , acordându-se următorul punctaj :
  • punct pentru meci egal (2 – 2)
  • puncte pentru victorie (4 – 0) sau (3 – 1)
 10. Dacă , la finalul jocurilor va exista egalitate de puncte între doi jucători , se va avea în vedere pentru departajare leg-averajul (diferența între legurile câștigate și cele pierdute) , iar în cazul în care egalitatea va persista cei doi vor disputa un leg pentru departajare.
 11. Dacă , la finalul jocurilor va exista egalitate de puncte între trei jucători , se va avea în vedere pentru departajare leg-averajul (diferența între legurile câștigate și cele pierdute) , iar în cazul în care egalitatea va persista cei trei vor disputa câte un leg pentru departajare cu fiecare jucător , urmând ca pentru departajare să se țină cont în cazul continuării egalității (doar în cele trei leguri) de (cea mai mare închidere și aruncări de peste 100 p în această ordine).
 12. La terminarea și definitivarea locurilor în grupă , fiecărui jucător i se vor atribui puncte ce contează în clasamentul general astfel : Locul 1 – 8 puncte , Locul 2 – 7 puncte , Locul 3 – 6 puncte , Locul 4 – 5 puncte , Locul 5 – 4 puncte , Locul 6 – 3 puncte , Locul 7 – 2 puncte , Locul 8 – 1 punct ,
 13. Toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă.
 14. În cazul în care participă și fete , concursul va fi mixt , iar fiecare fată va începe de la 401 puncte cu închidere în dublă.
 15. Ordinea de joc (atât la începutul fiecarui meci cât și în cazul legului de departajare) se stabilește printr-o aruncare la bull (cine aruncă o primă săgeată mai aproape). Dacă ambii jucători aruncă bul verde sau roșu , se va repeta aruncarea. Jucătorul care aruncă al doilea poate cere jucătorului care a efectuat aruncarea să ia sau nu săgeata din bord numai dacă aceasta se află în bul verde sau roșu. Câștigătorul are dreptul sa arunce primul in primul joc , iar in jocurile urmatoare , jucatorii alterneaza dreptul la prima aruncare.
 16. Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi doar foi de concurs conforme cu normele FDR.
 17. Jucătorii care participă la Campionatul Local de Darts , competiţie organizată de CS Darts Mioveni vor lua la cunoștiință și se vor supune regulilor stabilite de organizatori , indiferent dacă acestea se modifică de la o etapă la alta. Singura condiţie pe care trebuie să o respecte organizatorul este aducerea la cunoştinţă participanţilor regulile de desfăşurare înainte de începerea etapei , astfel încât jucătorii să le cunoască înainte de înscriererea în etapa respectivă.
 18. Înscrierile , întocmirea clasamentelor va fi efectuată de Spânu Costin Laurențiu , în lipsa acestuia de către Cojocaru Ion , în lipsa celor doi de către Din Ilie , iar în lipsa celor trei de către Turcu Sorin.
 19. Postarea pe site-ul clubului va fi efectuată de Cîrstea Doru în maxim 3 zile de la încheierea etapei.
 20. Participanții trebuie să se prezinte în locația unde urmează să se desfășoare etapa cu cel puțin 20 minute înaintea orei de începere a etapei. Înscrierile se vor temina cu 10 minute înaintea orei de începere a etapei.

Premierea va avea loc după terminarea competiției în luna iunie 2015 , data exactă urmând a fi stabilită în ultima etapă a campionatului.

Se vor premia primele 8 locuri ale clasamentului general , după cum urmează :

 1. Locul I – TROFEU + Medalie + Diplomă
 2. Locul II – TROFEU + Medalie + Diplomă
 3. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă
 4. Locul IV – Diplomă
 5. Locul V – Diplomă
 6. Locul VI – Diplomă
 7. Locul VII – Diplomă
 8. Locul VIII – Diplomă

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul Federației de Darts din România.

 

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu