Fiecare participant va lua la cunoştinţă, odată cu participarea la prima etapă a concursului, despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 

 1. Campionatul Local de Darts este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni și se desfăşoară în sistemul grupe de maxim 8 jucători , în cadrul grupelor formate componenții grupei jucând fiecare cu fiecare.
 2. Nu există taxa de participare , însă fiecare jucător este obligat să facă dovada plății cotizației lunare către club.
 3. Participarea va fi de tip OPEN , cu precizarea că orice persoană care dorește să participe la Campionatul Local de Darts și nu a mai participat la nici un concurs organizat de C.S. DARTS Mioveni va fi scutit de plata taxei lunare pentru primele două etape după care , pentru restul etapelor , dacă dorește să participe în continuare , este obligat să se legitimeze în cadrul CS Darts Mioveni și să plătească cotizațiile lunare.
 4. Campionatul Local de Darts , va începe în data de 10 decembrie 2017 și se va termina în luna iunie 2018 , data , ora de începere și locul de desfășurare a etapelor , vor fi anunțate de către conducerea CS Darts Mioveni cu cel puțin cu 5 (cinci) zile înainte de începere și vor fi aduse la cunoștiința participanților prin intermediul site-ului dartsclubmioveni.ro , pe aplicația de mobil , în grupurile de mesagerie și pe pagina de facebook.
 5. În cazul în care nu se va anunța locul de desfășurare a unei etape , aceasta se va organiza și desfășura în sediul clubului în Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.
 • Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în cadrul unei etape :
 1. În funcție de numărul de jucători înscriși la începutul fiecăriei etape , se vor alcătui 1 , 2 sau 3 grupe, acestea formându-se prin tragere la sorți cu 15 minute înainte de începerea jocurilor.
 2. În cadrul unei grupe fomată din cel mult 6 jucători , fiecare jucător va juca câte un meci format din maxim 11(unsprezece) leg-uri (primul la 6) împotriva fiecărui jucător din grupă , acordându-se un punct pentru fiecare victorie.
 3. În cadrul unei grupe fomată din 7 sau 8 jucători , fiecare jucător va juca câte un meci format din maxim 7(șapte) leg-uri (primul la 4) împotriva fiecărui jucător din grupă , acordându-se un punct pentru fiecare victorie.
 4. Jucătoarele participante la etapele prezentului campionat vor începe cu 351 puncte.
 5. Dacă , la finalul jocurilor va exista egalitate de puncte între doi jucători , se va avea în vedere pentru departajare leg-averajul (diferența între legurile câștigate și cele pierdute) , iar în cazul în care egalitatea va persista cei doi vor disputa un meci de departajare , maxim 3 (trei) leg-uri (primul la 2) pentru departajare.
 6. Dacă , la finalul jocurilor va exista egalitate de puncte între trei jucători , se va avea în vedere pentru departajare leg-averajul (diferența între legurile câștigate și cele pierdute) , iar în cazul în care egalitatea va persista cei trei vor disputa câte un leg pentru departajare cu fiecare jucător , urmând ca pentru departajare să se țină cont în cazul continuării egalității (doar în cele trei leguri) de (cea mai mare închidere și aruncări de peste 100 p în această ordine).
 7. Dacă la sfârșitul unei etape există egalitate între doi jucători , iar unul dintre aceștia a plecat , jucătoru care a plecat va pierde legul de departajare ,
 8. La terminarea și definitivarea locurilor în grupă , fiecărui jucător i se vor atribui puncte ce contează în clasamentul general astfel : Locul 1 – 8 puncte , Locul 2 – 7 puncte , Locul 3 – 6 puncte , Locul 4 – 5 puncte , Locul 5 – 4 puncte , Locul 6 – 3 puncte , Locul 7 – 2 puncte , Locul 8 – 1 punct ,
 9. Toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă.
 10. Ordinea de joc – se va respecta regulamentul F.R.D.
 11. Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi foi de concurs , scorul pentru fiecare meci disputa putând fi ținut pe tablete , laptop sau foi de joc.
 12. Jucătorii care participă la Campionatul Local de Darts , competiţie organizată de CS Darts Mioveni vor lua la cunoștiință și se vor supune regulilor stabilite de organizatori , indiferent dacă acestea se modifică de la o etapă la alta. Singura condiţie pe care trebuie să o respecte organizatorul este aducerea la cunoştinţă participanţilor regulile de desfăşurare înainte de începerea etapei , astfel încât jucătorii să le cunoască înainte de înscriererea în etapa respectivă.
 13. Înscrierile , întocmirea clasamentelor va fi efectuată de Spânu Costin Laurențiu , în lipsa acestuia de către Popescu Eduard , iar în lipsa celor doi de către Burcea Alin.
 14. Postarea pe site-ul clubului , precum și actualizarea aplicației de mobil , va fi efectuată de Cîrstea Doru în maxim 5 zile de la încheierea etapei.
 15. Participanții trebuie să se prezinte în locația unde urmează să se desfășoare etapa cu cel puțin 30 minute înaintea orei de începere a etapei.

Înscrierile se vor temina cu 15 minute înaintea orei de începere a etapei.

Premierea va avea loc după terminarea competiției în anul 2018 , data exactă urmând a fi stabilită în ultima etapă a campionatului.

Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului general , după cum urmează :

 1. Locul I – TROFEU + Medalie + Diplomă
 2. Locul II – TROFEU + Medalie + Diplomă
 3. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și ulterior Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu