Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu participarea la prima etapă a concursului, despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 • Liga de Darts Mioveni ediția V – a , este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni , iar jucătorii înscriși vor juca fiecare cu fiecare , acest concurs având drept scop creșterea nivelului de joc și a preformanței sportive.
 • Taxa de participare va fi de 100 lei / jucător / sezon , acesta fiind colectată de Burcea Alin , sumele fiind folosite în scopul achiziției diplomelor și a trofeelor.
 • La concursul – antrenament Liga de Darts Mioveni , jucătorii care s-au înscris își asumă responsabilitatea asupra participării în mod obligatoriu la toate jocurile.
 • Meciurile se vor desfășura în orice locație agreată de C.S. Darts Mioveni , unde există posibilitatea desfășurării concursului , cei doi jucători care vor urma să desfășoare jocul , urmând a se înțelege de comun acord.
 • Liga de Darts Mioveni – V , va începe în data de 01.09.2019 și se va desfășura astfel : fiecare jucător va juca contra fiecărui jucător tur – retur :

Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în Ligii de darts Mioveni :

 • Meciurile vor fi programate să se desfășoare începând cu ziua de miercuri , iar ultimul meci se poate termina cel mai târziu în ziua de marți (7 zile calendaristice). Nu se vor reprograma jocuri decât în cazuri excepționale : îmbolnăviri sau probleme urgente de serviciu.
 • În cadrul unei etape , meciurile vor consta în următoarele tipuri de jocuri :
  1. un meci de ”around the board” simple , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la urmăorul număr , jocul încheindu-se cu bull verde) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  2. un meci de ”around the board” duble , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la urmăorul număr , jocul încheindu-se cu bull roșu) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  3. un meci de ”around the board” simple , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la urmăorul număr , jocul încheindu-se cu bull verde) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  4. un meci de ”around the board” duble , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la urmăorul număr , jocul încheindu-se cu bull roșu) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  5. un meci de tactici , jucându-se primul la 3 leguri (maxim 5) , se va puncta fiecare leg caștigat.
  6. un meci format din 3 seturi (primul la 2) , fiecare set fiind format din maxim 7 leg-uri (primul la 4) , toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă. Se va puncta fiecare set caștigat cu 1 punct.
 • Jucătorii vor putea lua pauze după fiecare tip de joc.
 • Pauza va fi de maxim 10 minute între tipurile de joc , iar acestea nu sunt obligatorii.
 • Ordinea de joc (atât la începutul fiecarui meci cât și în cazul legului de departajare) se stabilește prin aruncare la bull conform normelor Federație Române de Darts.
 • Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi tabletele , iar rezultatele vor fi consemnate în foaia de joc care va fi semnată de ambii jucători.
 • AVÂND ÎN VEDERE SCOPUL ACESTUI CONCURS – ANTRENAMENT , PE PARCURSUL DESFĂȘURĂRII , VORBITUL LA TELEFON LA LOCUL DE DESFĂȘURARE VA FI INTERZIS. Cine dorește să vorbească la telefon o poate face în timpul pauzelor , în afara locației de joc.

Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului , după cum urmează :

Locul I – CUPĂ + Medalie + Diplomă
Locul II – CUPĂ + Medalie + Diplomă
Locul III – CUPĂ + Medalie + Diplomă

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și ulterior Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu