Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu participarea la prima etapă a concursului, despre regulamentul de desfăşurare al acestuia.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 • Liga de Darts Mioveni , este o competiţie organizată exclusiv de CS Darts Mioveni , iar jucătorii înscriși vor juca fiecare cu fiecare , acest concurs având drept scop creșterea nivelului de joc și a preformanței sportive.
 • Nu se va percepe taxă de participare.
 • La concursul – antrenament Liga de Darts Mioveni , jucătorii care s-au înscris își asumă responsabilitatea asupra participării în mod obligatoriu la toate jocurile.
 • Meciurile se vor desfășura în orice locație agreată de C.S. Darts Mioveni , unde există posibilitatea desfășurării concursului , cei doi jucători care vor urma să desfășoare jocul , urmând a se înțelege de comun acord prin intermediul grupului de WhatsApp ”LIGA de DARTS (marți)”.
 • Liga de Darts Mioveni , va începe în data de 09.2020 și se va desfășura astfel : fiecare jucător va juca conta fiecărui jucător tur – retur :

Modul de organizare și desfășurare a jocurilor în Ligii de Darts Mioveni :

 • Meciurile vor fi programate să se desfășoare începând cu ziua de miercuri , iar ultimul meci se poate termina cel mai târziu în ziua de marți (7 zile calendaristice).
 • În cadrul unei etape , meciurile vor consta în următoarele tipuri de jocuri :
  1. un meci de ”around the board” simple , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la următorul număr , jocul încheindu-se cu bull verde) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  2. un meci de ”around the board” duble , jucându-se 1 leg , (se va începe cu nr. 1 , se vor arunca câte 3 săgeți la fiecare număr după care se va trece la următorul număr , jocul încheindu-se cu bull roșu) , se va puncta astel :
   1. 1 punct pentru câștigătorul jocului , iar în cazul în care jocul se va termina la egalitate , fiecare dintre cei doi vor lua câte 1 punct.
  3. un meci de tactici , jucându-se primul la 3 leguri (maxim 5) , se va puncta fiecare leg câștigat.
  4. un set (primul la 4) , maxim 7 leg-uri , toate jocurile vor începe de la 501 puncte și se vor termina cu închidere în dublă. Se va puncta fiecare leg caștigat cu 1 punct.
 • Jucătorii vor putea lua pauze după fiecare tip de joc.
 • Pauza va fi de maxim 10 minute între tipurile de joc , însă acestea nu sunt obligatorii.
 • Ordinea de joc se stabilește prin aruncare la bull conform normelor Federație Române de Darts , la începutul antrenamentului , ordinea alternând pe parcursul jocurilor.
 • Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi tabletele , iar rezultatele vor fi consemnate în foaia de joc disponibilă în locațiile de desfășurare.

Se vor premia primele 3 locuri ale clasamentului , după cum urmează :

Locul I – CUPĂ + Medalie + Diplomă
Locul II – CUPĂ + Medalie + Diplomă
Locul III – CUPĂ + Medalie + Diplomă

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul C.S. Darts Mioveni și ulterior Regulamentele Federației Române de Darts.

Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu