CUPA
Presei din județul Argeș
la DARTS
EDIȚIA a III-a

Fiecare participant va lua la cunoştinţă , odată cu înscrierea în concurs , despre regulamentul de desfăşurare al concursului.

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE

 1. Cupa Presei din județul Argeș la Darts este o competiţie organizată de CS Darts Mioveni sub egida Federației Române de Darts , cu sprijinul Primăriei orașului Mioveni și în colaborare cu Pensiunea RAXAND Mioveni.
 2. Cupa se va organiza și desfășura , Vineri – 07.06.2019 cu începere de la ora 1000 , în Restaurantul Pensiunii RAXAND din Mioveni , iar participanții trebuie să se prezinte în locația unde urmează să se desfășoare concursul cu cel puțin 30 minute înaintea orei de începere.
 3. Participarea la competiție va fi restricționată , fiind permisă înscrierea doar a angajaților instituțiilor de presă participante.
 4. Fiecare instituție poate înscrie în concurs un număr de maxim 4 angajați , recomandat cîte 2 la concursul masculin și 2 pentru concursul feminin.
 5. Cupa se va desfăşura la simplu , în sistem piramidă simplă , atât la feminin cât și la masculin.
 6. Toate jocurile se vor desfăşura în sistemul cel mai bun din 3 leg-uri (primul la 2).
 7. Jocurile vor începe de la 501p și se vor termina cu închidere în dublă , iar în cazul în care după aruncarea unui nr. de 60 săgeți de fiecare jucător (20 aruncări) , niciunul dintre aceștia nu a reușit reducerea scorului la 0 , se va arunca cîte o săgeată către bull , legul fiind câștigat de jucătorul care aruncă mai aproape de bull. În cazul în care ambii jucători aruncă bul verde sau roșu , se va repeta aruncarea.
 8. Ordinea de joc se stabilește printr-o aruncare în bull (roșu sau verde). În cazul în care ambii jucători aruncă bul verde sau roșu , se va repeta aruncarea. Jucătorul care aruncă al doilea poate cere jucătorului care a efectuat aruncarea să ia sau nu săgeata din bord numai dacă aceasta se află în bull verde sau roșu. Dacă niciunul dintre jucători nu a punctat bull verde sau bull roșu , se va desemna câștigătorul ca fiind cel care va arunca mai aproape de bull. Câștigătorul are dreptul sa arunce primul în primul joc , iar în jocurile urmatoare , jucatorii alterneaza dreptul la prima aruncare.
 9. Pentru înscrierea rezultatelor se vor folosi laptop-uri , tablete sau foi de concurs , scorerul având obligația să înscrie rezultatul aruncării pe care il va comunica jucătorul care execută aruncarea. În cazul în care jucătorul care execută aruncarea comunică un rezultat incorect , scorerul are obligația să îl corecteze.
 10. Instituțiile de presă care vor dori să participe la Cupa Presei din județul Argeș la Darts vor avea obligația să confirme participarea până la data de 06.06.2019.

Premierea va avea loc după terminarea competiției

Se vor premia primele 4 locuri la concursul masculin și primele 4 locuri la concursul feminin , după cum urmează :

 1. Locul I – TROFEU + Medalie + Diplomă ,
 2. Locul II – TROFEU + Medalie + Diplomă ,
 3. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă ,
 4. Locul III – TROFEU + Medalie + Diplomă ,

Pentru ceilalți participanți care nu s-au clasat în premii , se vor oferi diplome de participare.

Totodată toate instituțiile participante vor fi premiate pentru participarea la această acțiune sportivă care are drept scop promovarea darts-ului la nivel județean , ocazie cu care se va oferi unui reprezentat un trofeu și o diplomă pentru participare.

În afara regulilor concursului se va aplica Regulamentul Federației Române de Darts.

 Preşedinte
Spânu Costin Laurenţiu